AED

D staat voor Automatische Externe Defibrillator. Een AED geeft stroomschokken bij een hartstilstand.

Een AED heeft al verschillende levens gered, want de kans op overleven stijgt van 10% naar 70% als er een AED aanwezig is. Dit gaat alleen al in Nederland om duizenden levens die gered kunnen worden door een AED. De meest voorkomende vorm van een plotselinge hartstiltant is ventrikelfebrilliate. Dit houdt in dat je hart ongeregelmatig samentrekt. De ENIGE manier waarop een ventrikelfebrillatie behandeld kan worden is met een defibrillator oftwel een AED (Automatische Externe Defibrillator)

Wekelijks worden er ruim 300 mensen getroffen door een plotselinge stilstand in de bloedsomloop in Nederland. Bij 80% van deze gevallen gebeurt dit thuis. Op deze momenten is het heel fijn als er goede hulp aanwezig is. Deze hulp kan jij misschien wel bieden.

De gemeente leudal streeft naar een dekkend netwerk voor AED’s voor alle dorpen binnen Leudal. Daar wilen zij ook getrainde vrijwilligers, want elke seconde kan iemand een hartstilstand krijgen.

De gemeente Leudal zoekt daar nog vrijwilligers voor! Wil jij het leven van mensen kunnen redden?

Meld je dan nu aan op http://www.leudal.nl of stuur een mail naar info@dorpsraadroggel.nl

Sinds kort is er ook een app om je te helpen met alles rondom reanimeren. Dit is de Reanimatie App. Met deze app kun je je algemene kennis over reanimeren ophalen en zou je gewoon levens kunnen redden.

http://www.hartstichting.nl/hartstichting/apps/

In het document hieronder zie je waar de AED’s in Roggel hangen.

Lokatie AED’s Roggel pub.

Hieronder is een filmpje over reanimatie:

http://www.youtube.com/watch?v=UnsDBsFC6As